سایت مرکز معتبر تجارت الکترونیک کشور
تجارت الکترونیک شامل خرید و فروش، بازاریابی و خدمت رسانی و اطلاعات از طریق اینترنت و سایر شبکه ها است. در این محتوا قصد داریم شما را با مفهوم تجارت الکترونیک و تجارت الکترونیک در ایران آشنا کنیم.
مقدمه
امروزه استفاده از اینترنت برای کسب و کارها توسط شرکت ها به وسیله ای برای رقابت کسب و کارها تبدیل شده است. بسیاری از اقتصاددان ها و آینده نگران به این باور رسیده بودند که در سال های نه چندان دور انقلابی شبیه به انقلاب صنعتی به وقوع پیوسته است.
امروزه در کسب و کارها یک پدیده جدید به نام تجارت الکترونیک به وجود آمده است که کم کم جایگزین اقتصاد سنتی شده است. یکی از مهم ترین مزایا این فناوری راحتی روش های فعالیت و در نتیجه کاهش هزینه ها است.
تجارت الکترونیک
در دهه های اخیر تجارت الکترونیک پیرفت زیادی کرده است. به طوری که خیلی از معاملات و مبادلات دیگر چهره به چهره نیست و بیشتر از طریق فضای مجازی، اینترنت یا تلفن همراه صورت می گیرد.
در دنیای امروز تجارت الکترونیک چیزی بیش از خرید و فروش آنلاین محصولات است. در تجارت الکترونیک اطلاعات و خدمات به کمک شیوه شبکه های کامپیوتری خرید و فروش می شود، حال این خرید و فروش ها می تواند به صورت عمده یا خورده، کالای فیزیکی و غیر فیزیکی مانند ارائه نرم افزارها باشد.
مزایا تجارت الکترونیک
- منجر به حذف واسطه ها و دلالان می شود.
- از اتلاف وقت جلوگیری می کند.
- کاهش ترددهای بی مورد.
- ایجاد فرصت های جدید شغلی
- استفاده از تجارت الکترونیک به رشد سریع اقتصادی و توسعه ی پایدار منجر خواهد شد.
- سرماگذاران خارجی رغب بیشتری در کشور سرمایه گذاری می کنند.
- نوآوری در محصول از دیگر مزایای مهم تجارت الکترونیک است به این معنی که ایجاد خدمات جدید، تحصیل روش های نوین در ارائه محصولات .
- ورود به بازارهای جهانی
تجارت الکترونیک در ایران
تجارت الکترونیک در ایران بسیار نوپا و تازه است که در مراحل اولیه خود قرار دارد. اما از آنجایی که تجارت الکرونیکی از اهمیت بسیار بالایی جهان برخوردار است مسئولان ایرانی درحال تدوین و لوایح مورد نیاز در این عرصه هستند.
اما باز هم بنظر می رسد با برگزاری کلاس ها و دوره های تجارت الکترونیکی هنوز هم میزان آگاهی مردم کشور درباره تجارت الکترونیک، چگونگی استفاده از آن، ابزارهای مورد نیاز تجارت الکترونیک کافی نیست و از سطح پایینی برخودار است.
از طرف دیگر نداشتن شناخت کافی از میزان امنیت موجود در شبکه های داخلی و جهانی باعث شده است که اطمینان لازم وجود نداشته باشد. ناگفته نماند که برخی از فروشگاه های اینترنتی با استفاده از روش هایی همانند: نماد اعتماد، نحویل کالا درب منزل، پرداخت وجه درب منزل پس از گرفتن کالا، برگشت وجه و … این روش ها سعی کرده اند تا اعتماد مردم را نسبت به خود جلب کنند.
امروزه پیش بینی می شود که فروشگاه های اینترنتی به تدریج خود را درمیان مردم جای دهند.
محدودیت های تجارت الکترونیک در ایران
- نداشتن زمینه های لازم حقوقی برای تجارت الکترونیکی
- نداشتن دانش کافی IT
- نبودن بسترها و تجهیزات ارتباطی لازم برای دسترسی سریع و آسان کاربران به اینترنت
- نداشتن امنیت لازم برای انجام مبادلات به صورت الکترونیکی
- عدم فرهنگ سازی مناسب برای استفاده از تجارت اکترونیکی
- پایین بودن سطح آگاهی و توجه کاربران به فناوری تجارت الکترونیک
- نبود راهکار برای دریافت مالیات و حقوق گمرکی.
دلایل عقب ماندن ایران در تجارت الکترونیک
دلایل زیادی وجود دارد که ثابت می کند ایران در تجارت الکترونیک عقب مانده است اما مهمترین این دلایل عبارتتند از:
- پایین بودن سطح آگاهی مردم نسبت به تکنولوژی و فناوری کشور
- نبودن تجهیزات و امکانات شبکه ای برای دسترسی آسان به اینترنت
- عدم وجود پشتیبانی درست توسظ شرکت های فعال در این زمینه
- عدم توجه صرفه جویی در زمان
- نبود نظام بانک داری الکترونیکی در بانک های کشورپ
شما می توانید برای کسب و اطلاعات بیشتر و یا شرکت در دوره های آموزشی تجارت الکترونیک به توسط مهندس سجاد صالح پور صورت میگیرد شرکت کنید و کسب و کار خود را توسعه دهید. با تشکر از همراهی و اعتماد شما.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.