مرکز تجارت الکترونیک کشور
با سلام خدمت شما کاربران عزیز من سجاد صالح پودر مدرس تجارت الکترونیک، مشاوره و توسعه دهنده کسب و کار شما در زمینه های دیجیتال ماکتینگ، تجارت الکترونیک ، راه اندازی وب سایت و … هستم. و می توانیم به شما در زمینه های مختلف تجاری و کسب و کار کمک کنم. پس با من همراه باشید.
قبل از هرچیزی بهتر است با مفهوم تجارت الکترونیک آشنا شوید.
تجارت الکترونیک چیست ؟
هر داد و ستدی که در فضای دیجیتال انجام می شود را می توانید به عنوان تجارت الکترونیک معرفی کنید. برای مثال خرید اینترنتی یک محصول یا خدمت به صورت دیجیتال می تواند نوعی تجارت الکترونیک باشد.
در حال حاضر سایت آمازون بزرگ ترین سایت تجارت الکترونیک است.
انواع تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک انواع مختلفی دارد و طرفین تجارت الکترونیک نوعش را مشخص می کنند.
نوع اول : تجارت کسب و کار با کسب و کار یا (B2B): این تجارت بین دو سازمان یا شرکت صورت می گیرد به عنوام مثال : شرکت قطعات خودرو و یک شرکت خودرو سازی را در نظر بگیرید. شرکت اول قطعات شرکت دوم را تامین می کند و این نوع تجارت، تجارت B2B گفته می شود.
نوع دوم : تجارت کسب و کار با مصرف کننده یا (B2C): زمانی صورت می گیرد که در یک سمت معامله سازمان و در سمت دیگر یک مصرف کننده باشد. تقریبا تمامی فروشگاه های اینترنیت که از آن ها خرید می کنیم و یا داد و ستدهایی که از طریق اینترنت صورت میگیرد از نوع B2C است و تقریبا همهی ما حداقل یک بار آن را تجربه کرده ایم.
تجارت نوع سوم : تجارت مصرف کننده با مصرف کننده یا C2C : تجارت الکترونیک مصرف کننده با مصرف کننده زمانی اتفاق می افتد که در هر دو طرف معامله مصرف کننده قرار گرفته باشد. مثلا زمانی که شما محصول خود را به صورت مستقیم در آگهی یا کالاهای دست دوم فروشی قرار می دهید و می فروشید در دسته تجارت الکترونیک از نوع C2C قرار می گیرید.
این به دسته مهم ترین و پرکابرد ترین نوع تجارت الکترونیک هستند و دسته های دیگری هم وجود دارد.
ابعاد تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک را می توانید از نظر ابعاد هم دسته بندی کنید
به طور کلی تجارت الکترونیک 3 بعد اصلی دارد:
- بعد محصولات
- بعد فرایند ها
- بعد روش تحویل
در همین راستا تجارت الکترونیک را به 2 دسته خالص و ناخالص دسته بندی می کنیم
محصول می تواند فیزیکی یا دیجیتال باشد که سه وجه دارد در تجارت سنتی این سه وجه مکعبی فیزیکی است.
خالص: در تجارت خالص تمام وجه دیجیتال می باشد.
ناخالص: اگر یک وجه دیجیتال وجود داشته باشد پس وضعیت موجود را در تجارت، تجارت الکترونیک نا خالص می گوییم.
مثلا فروشگاه های اینترنتی که محصولات خود را به صورت فیزیکی به فروش می رسانند.
هرچند تجارت الکترونیک فرصت های زیادی را در اختیار ما قرار می دهد مثل: در دسترس بودن 24 ساعته بدون محدودیت زمانی و مکانی، افزایش فروش و سود، صرفه جویی در هزینه های تبلیغاتی و… اما در کنار مزایایی که دارد خطرهایی هم آن را تهدید می کند مثلا: حفظ حریم خصوصی، امنیت پرداخت، احتیاج به داشتن اینترنت و عدم مشاهده و لمس کالاها قبل از خرید نمونه ای از مشکلاتی هستند که امکان دارد برای شما بجود بیاید.
البته باید این نکته را در نظر بگیریم که تمامی نکات بالا در حال بهبود هستند و جای نگرانی نیست.
امروزه تنها از طریق اینترنت، بازاریابی و تبلیغات می توان به خواسته ها و نیازهای بیشمار مشتریان پاسخ داد من سجاد صالح پور می توانم به شما در زمینه های بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ، تجارت الکترونیک، راه اندازی کسب و کار و … به شما مشاوره و آموزش دهم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.